Reseptit

Kevät-kuskussalaatti

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 8-10 viiriäisenmunaa
  • 500 g vihreää parsaa
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 3 dl kuskusia
  • 3 dl kanalientä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, kuten minttua ja persiljaa

koristeeksi

  • herneenversoja

Valmistusohje

Kevät-kuskussalaatti

1. Keitä viiriäisenmunia kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori varovasti. Leikkaa ensin puumainen tyviosa parsoista, kuori ja paloittele. Keitä parsoja ja herneitä pari minuuttia suolalla mauste-tussa vedessä. Jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä ja valuta hyvin.

2. Kaada kuskusit kiehuvaan kana- liemeen ja nosta kattila syrjään. Anna hautua noin 5 minuuttia kannen alla. Sekoita sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä oliiviöljy tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta kastike suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla raapien. Lisää kasvikset, yrtit ja kastike hyvin sekoittaen.

4. Nosta salaatti tarjoiluvadille ja asettele pinnalle kuoritut ja halkaistut viiriäisen munat. Koristele salaatti herneenversoilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevät-kuskussalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.