Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kevyesti savustetut, grillatut vihannekset

Kevyesti savustetut kasvikset maustetaan välimerellisin maustein ja grillataan herkuksi tällä Kotilieden helpolla reseptillä!

Ainekset

Kevyesti savustetut, grillatut kasvikset:

  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • erivärisiä paprikoita
  • 1 kpl munakoiso
  • 2 kpl salottisipulia
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 kynttä valkosipulia pilkottuna
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta timjamia
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Pilko kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, paprikaa, munakoisoa ja salottisipulia isohkoiksi paloiksi. Laita kattilaan, jonka päälle sopii savustuskansi. Mausta kasvikset oliiviöljyllä, rouhitulla mustapippurilla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä esimerkiksi basilikalla ja timjamilla.
  2. Anna maustua viileässä välillä sekoittaen, mielellään vaikka seuraavaan päivään.
  3. Jos haluat vihanneksiin kevyen savun maun, savusta ne kevyesti savustuskannen alla. Grillaa kasvikset grillissä, takassa ritilän päällä, uunissa tai kevyesti pannulla paistaen. Mausta ripauksella suolaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevyesti savustetut, grillatut vihannekset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.