Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kevyt suklaamoussekakku

Muhkeassa suklaamoussekakussa on kevyt vanukasmainen täyte.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kevyt suklaamoussekakku

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta

täyte:

  • 6 liivatelehteä
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 6 dl rasvatonta maitoa
  • 50 g tummaa suklaata
  • 1 prk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvapitoisuus 9 %)
  • ½ dl kuumaa vahvaa kahvia

pinnalle:

  • tummaa suklaata

Valmistusohje

Kevyt suklaamoussekakku leivotaan näin:

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon varovasti nostellen. Siirrä kolmannes taikinasta toiseen pienempään kulhoon ja siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Levitä vaalea kakkutaikina leivinpaperoidulle uunipellille ja pursota sen päälle tummia taikinaraitoja noin kahden sentin välein.

2. Paista raidallista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Nosta hetkeksi jäähtymään. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi varovasti. Anna jäähtyä.

3. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita sokeri, kaakaojauhe ja perunajauhot kattilassa. Lisää maito ja kuumenna seosta sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Anna seoksen jäähtyä.

4. Vatkaa vaniljakastikkeesta mahdollisimman paksu vaahto. Kuumenna kahvi kattilassa ja sulata liivatelehdet kahviin. Anna hieman jäähtyä. Kaada liivateseos suklaakiisseliin ja kääntele lopuksi joukkoon vaniljakastike. Sekoita.

5. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm). Vuoraa myös reunat korkeilla leivinpaperisuikaleilla. Katso kakkulevyn pintaa ja suunnittele, miten päin haluat raidat kakun ulkopintaan.

6. Leikkaa kakkulevyn reunasta vuoan pohjan kokoinen rengas ja pane se vuokaan. Leikkaa loppu levy leveiksi, vuokaa hieman korkeammiksi kakkusuikaleiksi. Asettele levyt varovasti pystyyn ja hieman lomittain niin, että kauniista raitapinnasta tulee kakun ulkopinta. Kaada täytemassa varovasti vuokaan ja peitä vuoka. Anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Irrota vuoka kakun ympäriltä ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele  kevyt suklaamoussekakku suklaalastuilla tai kaakaojauheella.

Lue myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin

Lue myös Anna.fi/ruoka: Tumma suklaamousse ja mustaherukkamarmeladi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevyt suklaamoussekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.