Kevyt vadelmavaahto
Kevyt vadelmavaahto on munavaahdosta ja pakastemarjoista sekoitettu pehmeän raikas ja rasvaton jälkiruoka. Se on Kati Napan lempiherkku. "Jälkiruoka-annoksen tulee olla sopivan kokoinen, niin pieni, että siihen jää kaipuu. Makean nälkä tulee tyydytettyä, vaikka vielä voisi syödä vähän. Liian isosta määrästä tulee huono olo", kertoo Kati antaessaan tämän arkeen ja juhlaan sopivan reseptin Kotiliedelle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
Kevyt vadelmavaahto
- 250 g jäisiä, kotimaisia pakastevadelmia
- 1 ¼ dl sokeria
- 3 munanvalkuaista
Valmistusohje
Kevyt vadelmavaahto Kati Napan tapaan syntyy näin helposti.
1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdotettaessa. 2. Sekoita valmiiseen vaahtoon jäiset vadelmat. Lusikoi kevyt vadelmavaahto annosmaljoihin ja tarjoa heti.
Lue myös: 10 vastustamatonta reseptiä – vadelma on kuitupitoinen herkkumarja!
Lue myös Anna.fi: Kuitupommi omenasta ja vadelmasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt vadelmavaahto
Missä työvaiheet?
Samalla paikalla lukee ainekset ja vieressä ohje eli mainosten jälkeen ei ohjetta👍
Vaan ei itse ruuanvalmistusohjetta…
Hei! Valmistusohje löytyy toiselta välilehdeltä ainesten oikealta puolelta. Klikkaa valmistusohje esiin ainekset-välilehden oikealta puolelta. Toivottavasti nyt löytyy!