Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kevyt vadelmavaahto

Kevyt vadelmavaahto on munavaahdosta ja pakastemarjoista sekoitettu pehmeän raikas ja rasvaton jälkiruoka. Se on Kati Napan lempiherkku. "Jälkiruoka-annoksen tulee olla sopivan kokoinen, niin pieni, että siihen jää kaipuu. Makean nälkä tulee tyydytettyä, vaikka vielä voisi syödä vähän. Liian isosta määrästä tulee huono olo", kertoo Kati antaessaan tämän arkeen ja juhlaan sopivan reseptin Kotiliedelle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kevyt vadelmavaahto

  • 250 g jäisiä, kotimaisia pakastevadelmia
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 3 munanvalkuaista

Valmistusohje

Kevyt vadelmavaahto Kati Napan tapaan syntyy näin helposti.

1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdotettaessa. 2. Sekoita valmiiseen vaahtoon jäiset vadelmat. Lusikoi kevyt vadelmavaahto annosmaljoihin ja tarjoa heti.

Kevyt vadelmavaahto valmistuu Kati Napan ohjeella
Munavaahdosta
ja pakastemarjoista sekoitettu
pehmeän raikas
ja rasvaton jälkiruoka on Kati
Napan lempiherkku. Kuva: Jarmo Wright

Lue myös: 10 vastustamatonta reseptiä – vadelma on kuitupitoinen herkkumarja!

Lue myös Anna.fi: Kuitupommi omenasta ja vadelmasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevyt vadelmavaahto

Kysymysmerkki

Missä työvaiheet?

Mirkku

Samalla paikalla lukee ainekset ja vieressä ohje eli mainosten jälkeen ei ohjetta👍

Mainokset vain näkyy

Vaan ei itse ruuanvalmistusohjetta…

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei! Valmistusohje löytyy toiselta välilehdeltä ainesten oikealta puolelta. Klikkaa valmistusohje esiin ainekset-välilehden oikealta puolelta. Toivottavasti nyt löytyy!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.