Reseptit

Kinkku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • noin 6 kg tuoresuolattua juhlakinkkua potkalla

Pinnalle

  • salvianlehtiä
  • 2 dl sinappia
  • 1 rkl hunajaa tai ruokosokeria
  • 2 rkl viikunahilloa
  • noin 2 dl hapankorppujauhetta

Valmistusohje

Kinkku

1. Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Huuhdo ja kuivaa kinkku. Tee terävän veitsen kärjellä kinkun paksuimpaan kohtaan kolo ja työnnä siihen paistomittari. Aseta digitaalimittarin sisälämpötilaksi 78-82 astetta.

2. Pane kinkku uuniritilälle ja nosta se uunipannulle. Kaada pannulle vettä, ettei kinkusta tihkuva rasva käryä. Nosta uunipannu kinkkuineen 120-asteiseen uuniin. Paista noin 75 minuuttia kinkkukiloa kohden eli 6 kilon kinkkua noin 8 tuntia. Kinkun voi paistaa myös miedossa, 100 asteen lämmössä, mutta varaa kinkun paistamiseen vähintään 10 tuntia.

3. Ota kinkku uunista, kun sisälämpötila on vähintään 78 astetta. Poista verkko, kamara ja rasvakerros. Asettele kinkun pinnalle salvian lehtiä. Levitä päälle viikunahillolla ja hunajalla maustettu sinappi ja ripota päälle murskattuja hapankorppuja. Kuorruta kinkku 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.