Kinkku-porovoileipäkakku

Kinkku-porovoileipäkakku 

60+
min
2
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

21-24 täysjyväpaahtoleipäviipaletta

kostutus:

2.5 dl vettä
½ lihaliemikuutiota

kinkkutäyte:

200 g vähärasvaista palvikinkkua
maustekurkkua
250 g piparjuurituorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 tl sinappia

Porotäyte:

150 g kylmäsavuporoa
100 g purjoa
1 dl persiljasilppua
200 g ruohosipulituorejuustoa
300 g ranskankermaa

kuorrutus:

200 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa

koristeet:

salaattia
10 sulatejuustoviipaletta
50 g kylmäsavuporosiivuja
150 g kinkkuviipaleita
3 tomaattia
persiljaa

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon puolikas lihaliemikuutio. Jäähdytä.

2. Kuutioi kinkku ja maustekurkku. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma ja sinappi.

3. Kuutioi poro. Hienonna purjo ja persilja. Yhdistä kaikki porotäytteen ainekset.

4. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois.

5. Irrota reunus irtopohjavuoasta, jonka halkaisija on 28–30 cm, ja pane se tarjoilulautaselle. Asettele leivistä reunuksen sisäpuolelle pohjan peittävä kerros. Muotoile leivistä sopivia paloja, jotta leipäkerroksesta tulee yhtenäinen. Kostuta lihaliemellä.

6. Levitä leipien päälle kinkkutäyte ja toinen leipäkerros. Kostuta. Lisää seuraavaksi porotäyte ja päällimmäiseksi vielä leipäkerros. Kostuta.

7. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Irrota reunus kakun ympäriltä ennen kuorrutusta ja koristelua.

8. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma ja levitä seos kakun pinnalle. Reunusta salaatinlehdillä.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
31.05.2010
Kotiliesi
  • 2