Kinkkusarvet
Kinkkusarvet täytetään juustolla ja kinkulla. Sarvet maistuvat aamiaisella, brunssilla tai kuuman juoman kuten teen tai glögin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
Kinkkusarvet
- 25 g hiivaa
- 3 dl maitoa
- 1 ½ tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 9 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 ½ dl juoksevaa rasvaa
täyte:
- 2 ½ dl juustoraastetta tai
- 8 kpl aamiaisjuustoviipaleita
- 100 g kinkkusuikaleita
voiteluun:
- 1 kananmuna
pinnalle:
- unikonsiemeniä
Valmistusohje
Kinkkusarvet leivotaan näin:
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon jauhot ja rasva. Kohota kinkkusarvien taikinaa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
2. Leivo taikina sarviksi. Jaa taikina kahteen osaan. Muovaa palat pyöreiksi pallosiksi ja kauli niistä leivinalustalla pyöreät levyt. Jaa levy taikinapyörällä kahdeksaksi kolmion muotoiseksi sektoriksi. Laita täyte taikinakolmioille ja rullaa ne kääröiksi kolmion leveästä päästä alkaen. Taivuta kääröt sarven muotoon.
3. Nosta sarvet pellille, voitele ne munalla ja ripota pinnalle unikonsiemeniä tai juustoraastetta.
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja tarjoa kinkkusarvet lämpiminä vaikkapa glögin tai teen kanssa.
Lue myös: Sarvet suolaisella tai makealla täytteellä
Lue myös Anna.fi: Täytetyt pikacroissantit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkusarvet