Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkusarvet

Kinkkusarvet täytetään juustolla ja kinkulla. Sarvet maistuvat aamiaisella, brunssilla tai kuuman juoman kuten teen tai glögin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Kinkkusarvet

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 9 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 ½ dl juoksevaa rasvaa

täyte:

  • 2 ½ dl juustoraastetta tai
  • 8 kpl aamiaisjuustoviipaleita
  • 100 g kinkkusuikaleita

voiteluun:

  • 1 kananmuna

pinnalle:

  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

Kinkkusarvet leivotaan näin:

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon jauhot ja rasva. Kohota kinkkusarvien taikinaa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.

2. Leivo taikina sarviksi.  Jaa taikina kahteen osaan. Muovaa palat pyöreiksi pallosiksi ja kauli niistä leivinalustalla pyöreät levyt.  Jaa levy taikinapyörällä kahdeksaksi kolmion muotoiseksi sektoriksi.  Laita täyte taikinakolmioille ja rullaa ne kääröiksi kolmion leveästä päästä alkaen. Taivuta kääröt sarven muotoon.

3. Nosta sarvet pellille, voitele ne munalla ja ripota pinnalle unikonsiemeniä tai juustoraastetta.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja tarjoa kinkkusarvet lämpiminä vaikkapa glögin tai teen kanssa.

Lue myös: Sarvet suolaisella tai makealla täytteellä

Lue myös Anna.fi: Täytetyt pikacroissantit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkusarvet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.