Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirjolohi juurespedillä

Kirjolohi juurespedillä on ruotsalaisen Claes Olssonin ohjeen mukaan valmistettu ja sopii keyven aterian pääruoaksi. Juurekset voi halutessaan vaihtaa myös muihin sesongin kasviksiin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kirjolohi juurespedillä

  • n. 700 g kirjolohifilee

kastike:

  • 2 kpl salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 0.2 tl anista
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 kpl kuorittua tomaattia kuutioina
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl ranskankermaa (Creme fraiche)
  • suolaa, mustapippuria
  • ½ limeä tai sitruunaa
  • persiljaa

juuressuikaleet:

  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl palsternakka
  • ¼ kpl mukulaselleriä
  • ½-1 kpl kyssäkaali
  • voita
  • vettä
  • suolaa

Valmistusohje

Kirjolohi juurespedillä tehdään näin:

Kirjolohi juurespedillä valmistuu kätevästi ilman uunia. Voit käyttää juuresten lisäksi myös muita kasvissuikaleita. Jos haluat oikaista nappaa kasvikset kaupan pakastealtaasta.

  1. Tee ensin kastike. Kuumenna 2 rkl voita ja kuullota hienonnetut salottisipulit voissa läpikuultavaksi. Lisää hienonnetut aniksensiemenet. Lisää lämpöä ja kaada joukkoon lasillinen valkoviiniä. Anna kastikkeen kiehua, kunnes kolmannes nesteestä on jäljellä.
  2. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen, kuori ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuori lime-hedelmästä tai sitruunasta perunankuorimaveitsellä ohuita lastuja ja suikaloi ne ohuiksi.
  3. Kuori juurekset ja leikkaa tulitikkumaisen ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta tilkka vettä, mausta se suolalla ja kypsennä juureksia sen verran, että ne ovat pehmeitä, mutta vielä kiinteitä. Lisää nokare voita.
  4. Lisää kerma ja creme fraiche ja kiehauta kastike. Lisää tomaattikuutiot, loput voista ja kuorisuikaleet. Siirrä kastike liedeltä ja mausta sitrusmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Leikkaa kirjolohifilee neljään osaan. Paista viipaleet ennen tarjoamista kevyesti teflonpannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä juuressuikaleet tarjoiluvadille tai suoraan kuumille lautasille, nosta kirjolohi päälle. Lisää kastikkeeseen hienonnettua persiljaa ja kaada kastiketta kirjolohifileen päälle.

Katso myös: Kalakauppiaan vinkit: Näin tunnistat tuoreen kalan

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lohta ja kasviksia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirjolohi juurespedillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.