Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirkas kanakeitto

Kirkas kanakeitto on helppoa, hyvää ja edullista ruokaa. Tällä keitolla selätetään pitkän työpäivän jälkeen nälkä. Jos haluat keitosta ruokaisemman, lisää joukkoon kypsää pastaa tai vaikkapa edellispäivältä jäänyttä keitettyä perunaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kirkas kanakeitto

  • 400 g broilerisuikaleita
  • noin 1 ½ l vettä
  • öljyä
  • 1 kpl sipuli
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 veitsenkärjellinen punaista chilitahnaa
  • 3 kpl limetin lehteä (saa kuivattuna)
  • 2 kpl paksoita tai 1 kiinankaali
  • 2 kpl limetin mehu ja raastettu kuori
  • 3 kpl kevätsipulia
  • tuoretta korianteria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • (1 rkl thaimaalaista kalakastiketta)

Valmistusohje

Kirkas kanakeitto valmistuu näin helposti ja nopeasti:

Kirkas kanakeitto syntyy vikkelästi, kun käytät keittoon broilerisuikaleita.

1. Huuhdo broilerisuikaleet tai broilerin sisäfileet kylmällä vedellä. Pane lihapalat kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että palat peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi, kuori pinnalle kertyvä vaahto ja keitä broilerisuikaleita hiljalleen noin 20 minuuttia. Jos haluat kirkkaan liemen, kaada liemi suodatinpaperilla vuorattuun siivilään.

2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää joukkoon maustetahnat, broileriliemi ja muut ainekset sekä kypsät lihapalat. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos haluat, lisää liemeen thaimaalaista kalakastiketta, se tekee kirkkaasta kanakeitosta todella herkullisen ja tuo samalla aasialaista twistiä.

Vinkki: Maustetahnojen sijaan voit käyttää tuoretta inkivääriä, sitruunaruohoa ja chiliä.

Katso myös: Lapsiperheen helpot ja nopeat arkiruoat – 8 maistuvaa reseptiä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kuuma broilerikeitto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirkas kanakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.