Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirpakka kesäjuoma

Ainekset

  • 2 sitruunaa
  • 2 l vettä
  • 5 dl sokeria
  • 3 dl fariinisokeria
  • peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • tai 2 kanelitankoa
  • 3 l paloiteltua raparperia

Valmistusohje

 

  • 2 l mehua
  • valmistusaika 1 vrk

1. Pese sitruuna ja kuori keltainen osa. Kiehauta vesi, sitruunoiden keltainen kuori, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi.

2. Huuhtele ja paloittele raparperin varret. Poista sitruunan valkoinen kuori ja viipaloi sitruunat. Lado raparperipalat ja hedelmäviipaleet kerroksittain korkeaan, kannelliseen lasitölkkiin.

3. Kaada siivilöity sokeriliemi päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa kannella peitettynä 1–2 vuorokautta.

4. Siivilöi mehu ja kaada se pulloihin. Säilytä kylmässä. Tarjoiltaessa mehua voi laimentaa vedellä, sitruunalla maustetulla kivennäisvedellä, siiderillä tai valkoviinillä. Juoma sopii hyvin mansikkaboolin pohjaksi. Raparperipalat voi käyttää kakun täytteenä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirpakka kesäjuoma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.