Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirsikkalikööri

Tee loppukesän sadosta kirsikkalikööriä, se valmistuu jouluksi. Tällä reseptillä teet teet kaksi litraa maistuvaa likööriä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Kirsikkalikööri:

  • 2 l kirsikoita, kriikunoita tai luumuja
  • 1 l ruokosokeria (Reilun kaupan, luomu)
  • 2 kanelitankoa
  • 4 tähtianista
  • 1 rkl kokonaisia mausteneilikoita
  • 1 l vaaleaa rommia tai kirkasta viinaa
  • (2 dl Amaretto-mantelilikööriä)

Valmistusohje

Kirsikkalikööri valmistuu helposti näin:

1. Huuhdo kirsikat ja poista karat. Aseta mausteet riittävän suuren lasitölkin pohjalle. Kaada kirsikat ja sokeri kerroksittain mausteiden päälle. Painele kirsikoita esimerkiksi perunanuijalla, jotta marjat hieman murskautuvat. Anna kirsikoiden mehustua muutaman tunti.

2. Kaada kirsikoiden päälle alkoholi. Peitä astia kannella ja anna olla huoneenlämmössä noin kaksi kuukautta. Kääntele astiaa päivittäin, jotta sokeri sulaa ja maku tasaantuu.

3. Siirrä astia jääkaappiin tai kellariin ja anna liköörin maustua vielä pari kuukautta. Kääntele välillä astiaa.

4. Siivilöi juoma ja kaada pulloihin. Säilytä kirsikkalikööri kylmässä.

Vinkki: Kokeile myös Marttojen ohjeella klassikolikööriä pihlajanmarjoista

Lue myös Anna.fi: Näin teet kirsikka-balsamicohillon


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkalikööri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.