Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirsikkapiirakat mantelitäytteellä

Kirsikkapiirakat mantelitäytteellä maistuvat lämpiminä esimerkiksi jäätelön kanssa. Tämä kirsikkapiiraiden ohje on Kotilieden lukijakilpailun satoa, johon saimme kaikkiaan 118 reseptiä. Kirsikkapiiraat mantelitäytteellä pääsi kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon ja julkaisuun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Piirakkataikina:

  • 75 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • runsas 1 dl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 munankeltuainen

mantelitäyte:

  • 100 g voita
  • 1 ¾ dl tomusokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 100 g mantelijauhetta

Lisäksi:

  • 400 g tuoreita kivettömiä kirsikoita
  • (1 rkl maraschinolikööriä)
  • vaniljajäätelöä tai mascarpone-juustoa

Valmistusohje

Kirsikkapiirakat mantelitäytteellä leivotaan näin:

Kirsikkapiirakat saavat täytteekseen kuohkean, mantelisen täytteen.

1. Mittaa voi, vehnäjauhot, tomusokeri, suola ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella murumaiseksi. Lisää kananmuna ja munankeltuainen. Sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tasaantumaan noin tunniksi.

2. Valmista mantelitäyte ja vatkaa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on vaaleaa. Lisää munat yksitellen ja jatka vaivaamista, kunnes vaahto on sileää. Pienennä tehoa, lisää jauhot ja mantelijauhe. Jatka vielä vatkaamista minuutin ajan, kunnes taikina on ilmavaa. Jätä odottamaan.

3. Painele taikina joko halkaisijaltaan 24 cm:n suuruiseen irtopohjavuokaan tai annosvuokiin. Taikinan tulee peittää vuoan pohja ja reunat.

4. Lusikoi mantelitäyte vuokiin, mutta jää noin 1 cm kohoamisvaraa. Jaa huuhdotut ja talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen kuivatut kivettömät kirsikat vuokiin. Pane piirakat tai piirakka kahdeksi tunniksi jääkaappiin. Nosta piiraat suoraa jääkaapista esilämmitettyyn uuniin ja paista 200-asteessa noin 20–30 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita.

5. Tarjoa lämpiminä maraschinoliköörillä kostutettuina. Tarjoa lisäksi pehmeäksi sulanutta vaniljajäätelöä, mascarpone-juustoa tai vaniljakastiketta.

Ohje Tiina Hellström, Rajamäki

Kaipaatko lisää kirsikkaleivonnaisten ohjeita? Kokeile vaikkapa kirsikka-juustokakkua, kirsikkaleivoksia tai amerikkalaista kirsikkapiirakkaa.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kirsikka-suklaapannukakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkapiirakat mantelitäytteellä

Leena- kotilieden kestotilaaja

Huomenta . Reseptiä pääton kokeilla -kirsikkapiirakkaa-vaan on kauheasti mainosta, hakusanoja, luukkuja avattavana. En pääsyt siihen kohtaan , jossa oli valmistusohje. En sittenkää hukkaa paperireseptejäni

Sinun täytyy kommentoidaksesi.