Reseptit

Kirsikkapiirakka

Ainekset

pohjataikina:

  • 150 g mantelimassaa
  • 150 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl Kylmää vettä

pinnalle:

  • 1 kg kirsikoita
  • 1 dl hillosokeria
  • 3 tippaa karvasmanteliöljyä
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Kirsikkapiirakka

 

  1. Huuhdo kirsikat ja poista kivet. Kiehauta kirsikat ja hillosokeri. Mausta karvasmantelilla.
  2. Nypi mantelimassa, rasva, sokeri ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan tasaantua noin 15 minuuttia jääkaapissa.
  3. Painele taikina piirasvuokaan. Tue piirakkapohjan reunat foliosta taivutetulla pannalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Kaada kirsikat vuokaan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja kaada kirsikoiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsikkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.