Reseptit

Kletzenbrot

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

täyte:

  • 400 g tuoreita päärynöitä
  • 200 g kuivattuja luumuja
  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 200 g taateleita
  • 200 g rusinoita
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 100 g manteleita
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 1 appelsiinin mehu
  • 0.5 dl rommia
  • 0.5 dl vehnäjauhoja

Taikina:

  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • noin 1 l vehnäjauhoja
  • 100 g rasvaa

voiteluun:

  • 1 kananmuna
  • koristeluun:
  • kuorittuja manteleita
  • (tomusokeria)

Valmistusohje

Kletzenbrot

1. Silppua hedelmät. Lisää joukkoon mausteet, appelsiinimehu ja rommi. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Sekoita joukkoon jauhot.

2. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta taikina. Anna kohota puolisen tuntia.

3. Vaivaa taikina ja jaa se kuudeksi palaksi. Kauli paloista ohuet kuoret. Levitä täyte kuorille ja ummista ne. Anna kohota hetki, voitele, korista manteleilla ja paista 175- asteisessa uunissa noin tunti.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kletzenbrot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.