Kletzenbrot
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
täyte:
- 400 g tuoreita päärynöitä
- 200 g kuivattuja luumuja
- 200 g kuivattuja viikunoita
- 200 g taateleita
- 200 g rusinoita
- 100 g saksanpähkinöitä
- 100 g manteleita
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl kanelia
- 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
- 1 appelsiinin mehu
- 0.5 dl rommia
- 0.5 dl vehnäjauhoja
Taikina:
- 3 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- noin 1 l vehnäjauhoja
- 100 g rasvaa
voiteluun:
- 1 kananmuna
- koristeluun:
- kuorittuja manteleita
- (tomusokeria)
Valmistusohje
1. Silppua hedelmät. Lisää joukkoon mausteet, appelsiinimehu ja rommi. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Sekoita joukkoon jauhot.
2. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta taikina. Anna kohota puolisen tuntia.
3. Vaivaa taikina ja jaa se kuudeksi palaksi. Kauli paloista ohuet kuoret. Levitä täyte kuorille ja ummista ne. Anna kohota hetki, voitele, korista manteleilla ja paista 175- asteisessa uunissa noin tunti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kletzenbrot