Kodin lakkasydän
Sinihomejuusto, mustaherukkahyytelö ja lakkahyytelö muodostavat hurmaavan yhdistelmän. Juustoinen kakku sopii tarjottavaksi vieraalle, joka ei ole makealle perso. Tämä resepti on peräisin Kotilieden lukijoiden leivontakilpailusta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
pohja:
- 7 kpl perinteisiä piparkakkuja
- 7 kpl Digestive-keksejä
- 75 g voita
täyte:
- 400 g sinihometuorejuustoa
- 50 g Aura-juustoa
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 4 kpl liivatelehteä
- ½ dl sitruunamehua
päälle:
- 3 dl tuoreita tai pakastettuja lakkoja
- 3 rkl mustaherukkahilloa
- 2 dl tuoreita tai pakastettuja mustaherukoita
- 1 ½ dl hyytelösokeria
- 1 ½ dl vettä
Valmistusohje
Lakkajuustokakku eli kodin lakkasydän tehdään näin:
Lakkajuustokakku tehdään piparkakkupohjaan.
- Murskaa piparit ja keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja lisää sekaan sulatettu voi.
- Sekoita tasaiseksi. Painele muruseos tuorekelmulla vuorattuun sydänvuokaan. Jätä kelmua reilusti reunojen yli, jotta pystyt nostamaan valmiin kakun vuoasta.
- Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita hienoksimurustettu Aura-juusto tuorejuuston sekaan. Sekoita keskenään juustot, kermavaahto ja sokeri.
- Liota puristetut liivatelehdet kuumennettuun sitruunamehuun.Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseokseen, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Täytä kakun keskusta lakoilla, jätä noin 3 cm reunoista täyttämättä. Levitä mustaherukkahillo reunoille ja laita mustaherukat hillon päälle.
- Kuumenna vesi ja lisää hyytelösokeri, anna kiehahtaa ja jäähdytä hetki. Levitä kiille kakun pintaan.
- Anna kakun jähmettyä ja tarjoile lakkajuustokakku kahvipöydässä.
Katso lisää Kotilieden lukijakilpailun marjaisia herkkuja. Kokeile Violettia viettelystä tai mustikkapiirakkaa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään lakkavanukas ja valkosuklaakastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kodin lakkasydän