Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kolmen suklaan keksilajitelma

Kolmella eri suklaalaadulla kuorrutetut keksit pakataan kauniiseen rasiaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
23  annosta

Ainekset

Kolmen suklaan keksilajiltelma:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 0.5 tl kanelia
  • 0.5 tl jauhettua pomeranssia
  • 50 g pehmeää voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 munankeltuainen

koristeluun:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g maitosuklaata

Valmistusohje

Kolmen suklaan keksitaikinasta saat yhteensä 24-26 erilaista keksiä.

1. Sekoita monitoimikoneessa kuivat aineet ja pehmeä rasva. Lisää joukkoon sokerit, muna ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi.

2. Jaa taikina kahteen palaan. Rullaa niistä kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä kaksi 25 cm pitkää ja 2,5 cm paksua tankoa. Leikkaa tangoista 1,5 cm:n paloja ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat ylöspäin.

3. Paista 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

4. Sulata kaikki suklaalaadut eri kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta keksipalat haarukoiden avulla maito- tai valkosuklaaseen tai tummaan suklaaseen. Anna suklaapintojen kovettua nopeasti viileässä paikassa. Kaada loput sulatetut suklaat voipaperista taiteltuun pursotinpussiin ja koristele suklaakeksit raidoilla.

Katso myös: Joulun parhaat pikkuleivät

Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-appelsiinicookiet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmen suklaan keksilajitelma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.