Kolmen suklaan keksilajitelma

Kolmen suklaan keksilajitelma 

60
min
30-60 min

Ainekset

2.5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
0.5 tl kanelia
0.5 tl jauhettua pomeranssia
50 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 munankeltuainen

koristeluun:

100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
100 g maitosuklaata

Valmistusohje

  • 24-26 erilaista keksiä.

1. Sekoita monitoimikoneessa kuivat
aineet ja pehmeä rasva. Lisää
joukkoon sokerit, muna ja keltuainen.
Sekoita tasaiseksi.

2. Jaa taikina kahteen palaan.
Rullaa niistä kevyesti jauhotetulla
leivinpöydällä kaksi 25 cm pitkää
ja 2,5 cm paksua tankoa. Leikkaa
tangoista 1,5 cm:n paloja ja nosta
ne leivinpaperoidulle uunipellille
leikkauspinnat ylöspäin.

3. Paista 175-asteisessa uunissa
10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän
päällä.

4. Sulata kaikki suklaalaadut eri
kulhoissa mikrossa tai vesihauteessa.
Kasta keksipalat haarukoiden
avulla maito- tai valkosuklaaseen
tai tummaan suklaaseen. Anna
suklaapintojen kovettua nopeasti
viileässä paikassa. Kaada loput
sulatetut suklaat voipaperista taiteltuun
pursotinpussiin ja koristele
suklaakeksit raidoilla.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
23.11.2009
Kotiliesi