Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Konjakkisinappi

Konjakkisinappi maustaa possun, joulukinkun ja tekee makkara-ateriasta juhlan. Tämä sinappi saa lisämakua valkosipulista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Konjakkisinappi

  • 1 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 4 kpl munan keltuaista
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl maissijauhoa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl konjakkia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ( 2 rkl mangochutney-säilykettä

Valmistusohje

Konjakkisinappi valmistuu näin helposti:

  1. Mittaa ainekset kylminä kattilaan. Sekoita hyvin ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumapisteeseen.
  2. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Poista valkosipulinkynnet ja kaada konjakkisinappi sieviin tölkkeihin.Tarjoa sinappi joulukinkun tai kruunaa sillä vaikkapa uunimakkara.

Katso myös: Itse tehty sinappi maistuu jouluna – joulusinappi 6 tavalla

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tee itse lempeä ja hedelmäinen joulusinappi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Konjakkisinappi

VV

Omaan makuun aivan liikaa sokeria ja aivan liian vähän sinappijauhetta, etikkaa ja alkoholia (käytän itse whiskyä). Valkosipuli on todellakin hyvä lisä makumaailmaan. Purkitin lopputuotteen vielä varmuuden vuoksi siivilän läpi, niin varmistuu tasalaatuisuus eikä vahingossa lipsahda matkaan suurusteklönttiä.

Marja-Liisa

Kuinka kauan valmis sinappi säilyy?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.