Kookos-omenakakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 0.5 dl kanelisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
Täyte
- 4 dl omenasosetta
- 2 rkl kanelisokeria
Kuorrute
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g vaniljarahkaa
- 1 rkl sokeria
Pinnalle
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
Kookos-omenakakku on talven juhliin sopiva lumivalkoinen täytekakku. Kakku täytetään omenasoseella, kuorrutetaan vaniljaisella kerma-rahkaseoksella, ja viimeistellään kookoshiutaleilla.
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja leivitä se korppujauhoilla tai kookoshiutaleilla.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita muut ainekset, seulo siivilän läpi munavaahtoon ja sekoita. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.
3. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
4. Jaa kakku kolmeksi levyksi. Vaahdota kerma ja sekoita rahkan joukkoon. Mausta seos sokerilla. Sivele kakkulevyille omenasosetta, ripottele päälle kanelisokeria ja hieman rahkakuorrutusta. Kokoa kakku, kuorruta ja ripottele päälle kookoshiutaleita. Itsenäisyyspäivänä kookos-omenakakun voi koristaa lipulla.
Kokeile myös muita ihania täytekakkuja:
Kookostäytekakku
Luumutäytekakku
Suklaatäytekakku
Ruoka.fi: Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kookos-omenakakku