Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korealainen lihakeitto

Korealainen lihakeitto saa aidon maun kimchistä. Chilillä maustettua kimchiä lisätään lihakeittoon oman maun mukaan. Korealaisen lihakeiton lisukkeeksi sopivat myös peruna, kesäkurpitsa, sienet tai tofu.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Korealainen lihakeitto:

  • noin 1 ½ kg luullista porsaanlapaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • noin 2 l vettä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 5-6 maustepippuria
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 dl kimchiä eli korealaista hapatettua kiinankaalisalaattia
  • 2 rkl vaaleaa misotahnaa
  • ½ tl korealaista chilijauhetta tai cayennepippuria

Retikkasalaatti

  • 100 g retikkaa
  • 100 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl riisiviinietikkaa

Valmistusohje

Korealainen lihakeitto tehdään helposti näin:

1. Ruskista lihapalat öljyssä. Nosta kattilaan. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Kaada lihan päälle kiehuvaa vettä niin, että lihapalat peittyvät. Kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa. Lisää kasvikset, paloiteltu inkivääri, valkosipulinkynnet, maustepippurit, soija ja suola. Anna lihakeiton kiehua miedolla lämmöllä kypsäksi noin kaksi tuntia.

2. Valmista tässä välissä retikkasalaatti. Kuori retikka ja leikkaa mandoliinilla tai juustohöylällä höyläten ohuita lastuja. Sekoita viipaleiden joukkoon suola. Anna suolaantua 30 minuuttia. Huuhtele, taputtele kuiviksi ja nosta kulhoon. Huuhtele ja viipaloi paksoi joukkoon. Mausta salaatti riisiviinietikalla.

3. Nosta lihapalat liemestä ja poista luut ja rasvaosa. Paloittele pienemmiksi. Lisää lihat takaisin liemen joukkoon. Paloittele kimchiä ja lisää misotahnan ja chilijauheen kanssa lihakeittoon. Kiehauta.

Lue myös: Kimchi – korealainen hapatettu herkku hellii myös suolistoa

Lue myös Anna.fi/ruoka: Korealainen jauhelihapaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korealainen lihakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.