Reseptit

Korealaiset salaattikääröt

Ainekset

  • 400 g broilerinsisäfilee-suikaleita
  • öljyä

Kastike

  • 2 tl osterikastiketta
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl seesaminsiemenöljyä
  • 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 limetin mehu
  • mustapippuria myllystä

salaatti

  • 2 isoa porkkanaa
  • ½ kurkkua
  • (paketti riisinuudelia)
  • 3 kevätsipulia
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta minttua
  • 100 g mungpavun ituja
  • 100 g maapähkinöitä
  • 4 sydänsalaattia

Valmistusohje

Korealaiset salaattikääröt

Korealaiset salaattikääröt täytetään broilerilla, mutta ilman broileria ruoka sopii myös kasvissyöjälle. Salaattikääröjen kasvisversioon voi lisätä myös nuudeleita ja käyttää koko kurkun.

1. Paista huoneenlämpöiset broilerin sisäfileet öljyssä. Leikkaa jäähtyneet lihapalat silpuksi.

2. Sekoita kastikeainekset ja pane lihapalat liemeen.

3. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä ja tee viipaleista suikaleita. Leikkaa kevätsipulit ohuen-ohuiksi rihmoiksi. Silppua yrtit ja rouhi pähkinät. (Kiehauta ja jäähdytä nuudelit.) Lisää ainekset kastikkeeseen.

4. Irrota sydänsalaatin lehdet, tasoita ruotia veitsellä sen verran, että lehti pysyy kuppimaisena paikallaan. Silppua salaattikerän ydin kasvisten joukkoon ja lusikoi broilerisalaatti salaatinlehdille.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korealaiset salaattikääröt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.