Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat aina luottovalinta kahvipöydän herkuksi. Tällä ohjeella teet ihanan mehevät korvapuustit vaivatta! Laita osa valmiista korvapuusteista pakastimeen, niin kahvipöydän herkku on aina käden ulottuvillasi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
34  annosta

Ainekset

Korvapuustit

  • 5 dl kädenlämpöistä maitoa
  • 50 g tuorehiivaa tai
  • 2 ps kuivahiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 rkl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 15-16 dl vehnäjauhoja
  • 200 g juoksevaa rasvaa, margariinia tai voita

Täyte

  • 100 g voita
  • 1 dl kanelisokeria

Voitelu

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 3 rkl raesokeria tai mantelilastuja

Valmistusohje

Korvapuustit leivotaan helposti näin:

1. Käytä korvapuustitaikinaan huoneenlämpöisiä aineksia. Murenna hiiva kulhossa kädenlämpöiseen nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoista ja lisää taikinaan.

2. Lisää joukkoon munat, sokeri ja mausteet. Älä kumoa joukkoon koko jauhomäärää kerralla, vaan lisää niitä vähitellen koko ajan hyvin alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämmössä pehmennyt tai juokseva rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

3. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Sekoita korvapuustien täyteainekset keskenään. Kumoa kohonnut pullataikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa ilmakuplat taikinasta. Jaa taikina kahtia ja kauli palat noin 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

5. Levitä täyteseos taikinalevylle. Kierrä levy rullaksi. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa käärö terävällä veitsellä vinottain kolmion muotoisiksi paloiksi. Jos haluat paistaa korvapuustit vuoissa, voit leikata pötkön suoriksi paloiksi. Käännä kolmikulmioiden kapea kohta ylöspäin ja paina sormilla palat puusteiksi, jolloin leikkauspinta tulee kauniisti näkyviin. Kohota puusteja noin 15 minuuttia.

6. Voitele kohonneet korvapuustit kananmunalla, ripota päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista korvapuusteja 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Korvapuustit, leipominen
Korvapuusteja leivottaessa käärö leikataan terävällä veitsellä kolmioiksi. Käännä kolmioiden kapea puoli ylöspäin ja paina sormilla napakasti puusteiksi, jolloin kierteet tulevat päistä esiin. Vuoassa paistettavat korvapuustit leikataan suoraan ja ne asetetaan vuokaan leikkauspuoli päällepäin. Kuva: Kristiina Kurronen

Lue myös Anna.fi: Näin teet helpot korvapuustiletut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korvapuustit

Kotona kaikki kotitekoista

Ei kuulu vaniljasokeri taikinaan 1 muna taikinaan ja toinen voiteluun. Kookoksen koskaan ei mitään tekemistä korvapuustin kanssa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.