Korvasienimuhennos

60
min
30-60 min

Ainekset

5 l vettä
1 kg korvasieniä
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl kermaa
suolaa ja valkopippiria

Valmistusohje

  1. Tuoreet korvasienet on aina keitettävä kahdesti 10 minuuttia kerrallaan runsaassa vedessä (5 l vettä/ 1 kg sieniä). Kaada keitinvesi välillä pois. Huuhdo huolellisesti kylmällä vedellä.
  2. Hienonna keitetyt sienet.
  3. Sulata pannussa tai kasarissa noin 2 rkl voita, lisää sienet (0,5-1 l tuoreita, kahteen kertaan keitettyjä tai 25 g kuivattuja, liotettuja ja keitettyjä korvasieniä).
  4. Kääntele sieniä rasvassa, ripottele päälle 3 rkl vehnäjauhoja.
  5. Sekoita hyvin ja lisää vähitellen 2 dl maitoa ja 2 dl kermaa. Keitä muhennosta 10-20 minuuttia.
  6. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
10.04.2007
Kotiliesi