Koskenkorvan klimppisoppa
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
liemi:
- 1 kg luista nautaa
- tai lammasta
- tai sikaa
- 2-3 vettä
- 3 tl suolaa
- 1 rkl valko- ja maustepippureita
- 2-3 sipulia
Sekoitettu klimppitaikina:
- 2-3 dl maitoa
- tai vettä
- tai lihalientä
- 1-2 kananmunaa
- 0.5 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 2-3 dl ohrajauhoja
- tai vehnäjauhoja
- rusinoita
Keitetty taikina:
- 50 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2-3 dl maitoa
- 3 kpl munia
- suolaa
- sokeria
- 1 dl rusinoita
Valmistusohje
- Pane lihaiset luut kiehumaan. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois ja lisää mausteet. Keitä lientä useita tunteja, kunnes lihat irtoavat luista.
- Irrota lihat luista ja siivilöi liemi.
- Sekoitettu taikina: Sekoita kaikki ainekset nesteeseen. Käytä vehnäjauhoja sen verran, että tulee sakea taikina. Liian pehmeä taikina hajoaa liemeen ja liian kova on ”tympeetä syörä”.
- Keitetty taikina: Kiehauta jauhot sulassa rasvassa. Lisää maito voimakkaasti vatkaten. Kiehauta, älä polta pohjaan. Taikinan tulee olla sakeaa. Jäähdytä, lisää munat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää rusinat. Ota lusikalla pieniä klimppejä ja rusina joka klimppiin.
- Lisää liemeen pieniä klimppejä, jotka painuvat pohjaan ja kypsyessään nousevat liemen pinnalle. Lisää joukkoon pieniksi paloiksi leikatut lihapalat.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Koskenkorvan klimppisoppa
Rusinoita? Ei Turussa lisätty niitä!
mitenhän tällainen valmistettas gluteenittomana ja maidottomana
Luonnon valinta…
Kyseessä onkin Koskenkorvan klimppisoppa eli eteläpohjalainen versio. Rusina on kiva yllätys.
Lapsuuden herkku, niin rusinoilla kuin ilmankin!
Jos liemenä on vesi tai lihaliemi, niin miten maidottomana versio valmistetaankaan? Uusavuton tiedustelee.