Reseptit

Koskenkorvan klimppisoppa

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

liemi:

  • 1 kg luista nautaa
  • tai lammasta
  • tai sikaa
  • 2-3 vettä
  • 3 tl suolaa
  • 1 rkl valko- ja maustepippureita
  • 2-3 sipulia

Sekoitettu klimppitaikina:

  • 2-3 dl maitoa
  • tai vettä
  • tai lihalientä
  • 1-2 kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 2-3 dl ohrajauhoja
  • tai vehnäjauhoja
  • rusinoita

Keitetty taikina:

  • 50 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 dl maitoa
  • 3 kpl munia
  • suolaa
  • sokeria
  • 1 dl rusinoita

Valmistusohje

Koskenkorvan klimppisoppa
  1. Pane lihaiset luut kiehumaan. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois ja lisää mausteet. Keitä lientä useita tunteja, kunnes lihat irtoavat luista.
  2. Irrota lihat luista ja siivilöi liemi.
  3. Sekoitettu taikina: Sekoita kaikki ainekset nesteeseen. Käytä vehnäjauhoja sen verran, että tulee sakea taikina. Liian pehmeä taikina hajoaa liemeen ja liian kova on ”tympeetä syörä”.
  4. Keitetty taikina: Kiehauta jauhot sulassa rasvassa. Lisää maito voimakkaasti vatkaten. Kiehauta, älä polta pohjaan. Taikinan tulee olla sakeaa. Jäähdytä, lisää munat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää rusinat. Ota lusikalla pieniä klimppejä ja rusina joka klimppiin.
  5. Lisää liemeen pieniä klimppejä, jotka painuvat pohjaan ja kypsyessään nousevat liemen pinnalle. Lisää joukkoon pieniksi paloiksi leikatut lihapalat.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Koskenkorvan klimppisoppa

Sirpsmamma

Rusinoita? Ei Turussa lisätty niitä!

kaija

mitenhän tällainen valmistettas gluteenittomana ja maidottomana

Elossa yhä

Luonnon valinta…

Flikkq

Kyseessä onkin Koskenkorvan klimppisoppa eli eteläpohjalainen versio. Rusina on kiva yllätys.

Piiku

Lapsuuden herkku, niin rusinoilla kuin ilmankin!

Uusavuton

Jos liemenä on vesi tai lihaliemi, niin miten maidottomana versio valmistetaankaan? Uusavuton tiedustelee.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.