Kotitekoinen kebab
Tulisen kebabin ystävä innostuu tunteja muhivasta murekkeesta. Valmiista kebabkääröstä vuollaan ohuita lastuja, jotka maistuvat rullassa, pita-leivän kera tai sellaisenaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 7 annosta
- Kevyt
Ainekset
Kotitekoinen kebab
- 400 g naudanjauhelihaa
- 400 g lampaanjauhelihaa
- 1-2 rkl aromisuolaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 rkl valkosipulijauhetta
- ½-1 rkl pippurisekoitusta
- chilirouhetta
Valmistusohje
Kotitekoinen kebab valmistuu näin:
1. Mittaa ainekset yleiskoneeseen ja sekoita taikinakoukuilla kymmenisen minuuttia. Seoksen tulee olla tasaista ja kiinteää. Tarkista maku paistamalla pieni pala taikinaa mikroaaltouunissa. Seosta voi maustaa myös sipulilla, murskatuilla oliiveilla, fetajuustolla tai yrteillä.
2. Muotoile massasta noin 5 senttimetrin paksuinen tiivis tanko. Kääri pötkö erittäin tiukasti kaksinkertaiseen folioon. Käärön pitää olla napakka ja tiivis. Nosta paketti varovasti vuokaan tai uunipellille. Jos pidät kuivasta kebabista, pistele folioon reikiä, jotta kosteus pääsee haihtumaan. Paista 100-asteisessa uunissa noin neljä tuntia.
3. Ota kebabkäärö uunista ja anna sen vetäytyä 10–15 minuuttia ennen leikkaamista. Vuole tangosta ohuen ohuita lastuja juustohöylällä tai terävällä veitsellä. Lastut voi vielä paahtaa uunissa tai paistaa pannulla.
4. Tarjoile kotitekoinen kebab kastikkeiden kanssa pita-leivän välissä tai salaatin ja riisin tai ranskalaisten perunoiden kanssa. Kastikkeeksi sopii esimerkiksi mieto jogurttikastike.
Lue myös: Näin tehdään tulinen kastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kotitekoinen kebab