Kreetalainen sitruunakala
Kreetalainen sitruunakala ihastuttaa kevään juhlissa ja vaikkapa pääsiäispöydässä. Kokonaisena kypsennetty kala on komea tarjottava. Kala kypsyy uunissa noin puolessa tunnissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
Ainekset
Kreetalainen sitruunakala
- noin 1 kg:n painoinen siika
- 1 tl suolaa
- valkopippuria
- 1 sitruuna
- (muutama laakerinlehti)
Leipäkuorrutus:
- 2 dl kuivahtaneen leivän muruja
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 dl silputtua persiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- sitruunan raastettu kuori
pinnalle:
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
Kreetalainen sitruunakala tehdään helposti näin:
1. Suomusta ja avaa kala, poista sisälmykset, huuhdo, kuivaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Aseta kala öljyllä voideltuun uunivuokaan.
2. Paahda leipämuruja pannussa, lisää persiljasilppu, sitruunankuoriraaste, puristetut valkosipulinkynnet, mausteet ja öljy. Paahda aineksia muutama minuutti.
3. Tee kalan pintaan viiltoja. Pistele viiltoihin laakerinlehtiä. Pane leipätäytettä kalan sisään ja ripottele osa pinnalle. Valuta lopuksi kalan päälle öljyä ja sitruunamehua.
4. Kypsennä kalaa 175-asteisen uunin keskiosassa puolisen tuntia.
Katso myös: Uunikala on suomalaisten lempiruoka – kokeile myös kokonaisen kalan paistamista uunissa
Katso myös Anna.fi/ruoka: 4 x kalaruoka – nappaa herkulliset ja helpot reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreetalainen sitruunakala