Reseptit

Kreetalainen vihannespiiras

Ainekset

  • 1 kg erilaisia vihanneksia esim.
  • 500 g nokkosta tai pinaattia,
  • 200 g kevätsipulia tai purjoa,
  • 250 g fenkolia, iso nippu persiljaa, minttua
  • 2-3 sipulia
  • ½ dl öljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • (fetaa tai muuta juustoa)

Taikina:

  • 1 ¼ dl oliiviöljyä
  • 1 ¼ dl vettä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • 4 ½ - 5 dl vehnäjauhoja

päälle:

  • oliiviöljyä
  • oreganoa tai timjamia

Valmistusohje

Kreetalainen vihannespiiras
  1. Pese ja valuta vihannekset. Leikkaa yrtit ja sipulinvarret hienoksi silpuksi. Hienonna sipulit. Suikaloi fenkolit. Kuumenna öljy ja kuullota siinä ensin sipulit. Lisää fenkolisuikaleet, sipulinvarret, yrtit ja pinaatin tai nokkosen lehdet. Höyrytä vihannekset nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta tarvittaessa neste pois.
  2. Sekoita taikinaa varten haalea vesi, öljy, tilkka sitruunan mehua ja suola. Lisää jauhoja sen verran, että taikinasta tulee sopivan kiinteää kaulittavaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla leivinalustalla kahdeksi piirakkavuokaa hieman suuremmaksi levyksi.
  3. Pyyhkäise öljyllä läpimitaltaan noin 22 cm:n kokoinen piirakkavuoka. Nosta toinen taikinalevyistä pohjaksi ja reunoille. Levitä päälle vihannestäyte. Pinnalle voit ripotella myös juustoa murusina, esimerkiksi fetaa. Peitä toisella taikinalevyllä, sulje reunat ja voitele pinta oliiviöljyllä. Sirottele pinnalle oreganoa tai muita yrttejä, esimerkiksi timjamia.
  4. Paista uunin alaosassa ensin 200-225 asteessa 30-40 minuuttia ja sitten 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä. Jos taikinaa jää, voit tehdä pieniä puolikuun mallisia annospiiraita. Täytteeseen voit lisätä fetaa tai muuta juustoa pieninä murusina. Pienet piiraat kypsyvät 200-225

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreetalainen vihannespiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.