Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalainen mureke

Kreikkalainen mureke on helppo valmistaa. Ainekset sekaisin taikinaksi ja loppu hoituu noin tunnissa uunissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kreikkalainen lihamureke

  • 500 g lampaan jauhelihaa
  • 500 g nauta-sikajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 1.5 dl ruiskorppujauhoja tai gluteenittomia korppujauhoja
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 200 g feta-juustoa
  • 2 munaa
  • rouhittua mustapippuria
  • valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 0.5 dl silputtua minttua tai
  • 1 rkl kuivattua minttua
  • noin 0,5 dl korppujauhoja

Valmistusohje

Kreikkalainen mureke valmistuu näin:

Kreikkalainen mureke kypsyy uunissa ja samaan aikaan kätesi ovat vapaat touhuamaan kaikkea muuta.  Sekoita murekeainekset, taputtele seos vuokaan ja jätä tunniksi uuniin perunoiden kanssa.

1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä ja lisää pannulle vettä. Kaada seos kulhoon. Sekoita joukkoon korppujauhot ja kivennäisvesi, munat ja mausteet sekä jauheliha. Silppua persilja ja minttu ja lisää yrtitmureketaikinaan.

2. Voitele laakea uunivuoka kevyesti ja muotoile mureke vuokaan. Ripota pinnalle korppujauhoja ja kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa sitruunamehutilkalla, suolalla ja pippurilla maustettujen perunalohkojen kanssa tunnin ajan.

Katso myös: Rosmariiniperunat

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Voitaikinaan kääritty jauhelihamureke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalainen mureke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.