Kreikkalainen mureke
Kreikkalainen mureke on helppo valmistaa. Ainekset sekaisin taikinaksi ja loppu hoituu noin tunnissa uunissa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Kreikkalainen lihamureke
- 500 g lampaan jauhelihaa
- 500 g nauta-sikajauhelihaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 1.5 dl ruiskorppujauhoja tai gluteenittomia korppujauhoja
- 2 dl vettä
- 1 dl kivennäisvettä
- 200 g feta-juustoa
- 2 munaa
- rouhittua mustapippuria
- valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 1 dl silputtua persiljaa
- 0.5 dl silputtua minttua tai
- 1 rkl kuivattua minttua
- noin 0,5 dl korppujauhoja
Valmistusohje
Kreikkalainen mureke valmistuu näin:
Kreikkalainen mureke kypsyy uunissa ja samaan aikaan kätesi ovat vapaat touhuamaan kaikkea muuta. Sekoita murekeainekset, taputtele seos vuokaan ja jätä tunniksi uuniin perunoiden kanssa.
1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä ja lisää pannulle vettä. Kaada seos kulhoon. Sekoita joukkoon korppujauhot ja kivennäisvesi, munat ja mausteet sekä jauheliha. Silppua persilja ja minttu ja lisää yrtitmureketaikinaan.
2. Voitele laakea uunivuoka kevyesti ja muotoile mureke vuokaan. Ripota pinnalle korppujauhoja ja kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa sitruunamehutilkalla, suolalla ja pippurilla maustettujen perunalohkojen kanssa tunnin ajan.
Katso myös: Rosmariiniperunat
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Voitaikinaan kääritty jauhelihamureke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreikkalainen mureke