Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalainen pitsa

Ainekset

Taikina

  • 2 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 5 dl durumvehnäjauhoja

Täyte

  • noin 1 ½ dl valmista pastakastiketta
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1-2 punasipulia
  • 100 g fetajuustoa
  • 12-16 mustaa oliivia
  • kourallinen pinaatinlehtiä
  • 2 dl mozzarellaraastetta

Valmistusohje

 

Ohjeella leivot yhden uunipellillisen tai neljä pienempää pitsaa.

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi ja anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

2. Kauli taikinasta yksi uunipellillinen tai neljä pienempää pyöreänmuotoista pitsapohjaa. Levitä pohjille tasaisesti valmis pastakastike, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja kuoritut ja viipaloidut punasipulit. Murenna päälle fetajuusto ja ripottele pinnalle pinaatinlehtiä, oliiveja ja mozzarellaraastetta.

3. Paista pitsaa 250-asteisen uunin keskitasossa 7-15 minuuttia koosta riippuen.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalainen pitsa

Puppis

Aivan loistava pizza! Suitsutusta tuli vierailta ja omalta perheeltä. Uusi suosikki. Kiitos ohjeesta!

tittatatti

Voiko pakastaa?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.