Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalaiset lihapyörykät ja uunikasvikset

Kreikkalaiset lihapyörykät maustetaan valkosipulilla timjamilla, oreganolla ja rosmariinilla. Tarjoa maukkaat lihapullat uunissa paahdettujen kasvisten ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kreikkalaiset lihapullat:

  • 400 g paistijauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl lihalientä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl rosmariinia
  • ½ - 1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • ¼ - ½ tl suolaa
  • 50 g voimakasta fetajuustoa

lisäke:

  • 2-4 porkkanaa
  • 1-2 palsternakkaa
  • 4 perunaa
  • 1 punasipuli
  • 1 paprika
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • pari oksaa rosmariinia
  • ¼ tl vastarouhittua pippuria
  • 1 ripaus suolaa

kastike:

  • 2 dl kevytkermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • muutama oksa minttua
  • ¼ tl vastarouhittua pippuria
  • 1 ripaus suolaa

Valmistusohje

Kreikkalaiset lihapullat syntyvät näin.

  1. Mittaa korppujauho ja mausteet lihaliemeen turpoamaan, kuori, hienonna ja kuullota valkosipuli.
  2. Lisää seokseen liha, kananmuna ja murennettu feta. Sekoita tasainen taikina.
  3. Pyörittele taikinasta pyöryköitä, lado öljyttyyn vuokaan ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
  4. Kuori ja viipaloi lisäkkeen kasvikset ja lado uunipannulle leivinpaperin päälle. Lisää öljy ja mausteet. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.
  5. Hienonna minttu ja sekoita kaikki kastikkeen aineet sekaisin.
  6. Tarjoa lihapullat uunikasvisten ja kermaviilikastikkeen kera.

Katso myös: Kreikkalainen lihamureke

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Italialaiset uunilihapullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalaiset lihapyörykät ja uunikasvikset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.