Reseptit

Kuituisempi sienirisotto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 dl kuivattuja sieniä
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 25 g voita
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
  • 7 dl kasvis- tai kanalientä
  • 1 dl vastaraastettua parmesaania
  • 3 dl tummaa riisiä
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Kuituisempi sienirisotto

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Liota sieniä haaleassa vedessä puoli tuntia, valuta ja säästä osa liemestä nesteeksi. Kuullota sipuleita ja pilkottuja sieniä kattilassa voinokareessa.

2. Lisää riisi ja sekoita. Lisää valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää pienissä erissä osa sienien liotusliemestä ja osa kasvis- tai kanalientä, ja imeytä riisiin. Jatka näin noin 35 minuttia, kunnes risotto kypsää. Pehmennä risotto kermalorauksella ja parmesaaniraasteella.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuituisempi sienirisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.