Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kukkakaalipesto

Pestopastasta lienee ohjeita yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Tässä ohjeessa basilika vaihdetaan kukkakaaliin ja pinjansiemenet manteleihin. Kastike surahtaa monitoimikoneessa suit sait sukkelaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kukkakaalipesto:

  • ½ (noin 250 g) kukkakaali
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 1.5 dl parmesaaniraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • veitsenkärjellinen kuivattuja chilihiutaleita
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1-1,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Paloittele kukkakaalit pieniksi ja keitä 2–3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.

2. Nosta ensin mantelit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja karkeaksi. Lisää kukkakaalit, parmesaani, hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Ohenna öljyllä sopivan notkeaksi.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakaalipesto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.