Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuorrutettu piimäkakku

Tuttu mausteinen ja perinteinen piimäkakku voidaan tarjoilla uudella tavalla. Peitä kuivatuilla karpaloilla maustettu piimäkakku tuorejuustokuorrutuksella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Kuorrutettu piimäkakku:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 muna
  • 0.5 dl siirappia
  • ¾ dl sulatettua rasvaa
  • 2.5 dl piimää
  • 1 dl kuivattuja karpaloita

Piimäkakun kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.5 dl juoksevaa rasvaa
  • 1 dl tomusokeria

Piimäkakun koristeeksi:

  • kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) ja kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, mausteet, sooda ja sokeri. Sekoita muna, siirappi ja rasva piimään.

2. Kaada piimäseos kuiviin aineksiin ja sekoita. Lisää karpalot ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

3. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

4. Sekoita kuorrutusainekset ja levitä seos kakulle juuri ennen tarjoilua. Korista kuivatuilla karpaloilla

Kuorrutettu piimäkakku
Tuttu piimäkakku voidaan tarjoilla uudella tavalla. Peitä kuivatuilla karpaloilla maustettu piimäkakku tuorejuustokuorrutuksella. Kuva: Norman Ojanen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuorrutettu piimäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.