Kuorrutetut sinisimpukat
Kuorrutetut sinisimpukat maistuvat juhla-aterian alkupaloina tai tapas-tarjoilun suupaloina. Jos haluat päästä helpolla kuorruta kaupasta ostetut kypsät sinisimpukat.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
Ainekset
Kuorrutetut sinisimpukat
- 8 kpl sinisimpukkaa
- 3-4 rkl kuivattuja vaaleita leivänmuruja
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sulatettua voita
- 1 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Kuorrutetut sinisimpukat tehdään näin helposti:
1. Keitä sinisimpukat tai sulata pakastetut, kypsennetyt simpukat.
2. Jos keität sinisimpukat itse tee se näin: Raaputa simpukoiden kuorista juuresveitsen tylpällä reunalla kaikki irtoava lika pois. Nyhdä pois simpukoiden parta kuorien saranapuolelta veitsen terää ja peukaloa käyttäen. Harjaa simpukat huolellisesti juuresharjalla puhtaiksi juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois simpukat, joiden kuori on vaurioitunut, sekä sellaiset, joiden kuoret eivät sulkeudu. Keitä simpukat reilussa 4 litran kattilassa 2,5 dl valkoviiniä, kalalientä tai vettä ja mausteaineita, kuten hienonnettua sipulia, valkosipulia, sahramia, lehtiselleriä tai yrttejä. Älä lisää suolaa. Kaada simpukat voimakkaasti kiehuvaan makuliemeen ja peitä kannella. Anna simpukoiden höyrystyä 6–8 minuuttia koosta riippuen. Ravistele kattilaa muutaman kerran höyryttämisen aikana. Heitä pois kaikki ne simpukat, joiden kuori ei ole auennut.
3. Tee sitten kuorrute. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori. Hienonna paahtoleipä veitsellä. Sulata voi. Sekoita leivänmurut, hienonnettu ruohosipuli, sitruunankuoriraaste, voisula ja mausteet. Nosta simpukat pellille ja poista päällimmäinen kuori.
3. Jaa muruseos simpukoille ja gratinoi ne kuumassa uunissa (225 astetta) noin 5 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti kuorrutetut sinisimpukat alkupalana tai tapas-suupaloina.
Lue myös: Yrttigratinoidut simpukat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuorrutetut sinisimpukat