Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurkkurelish

Kurkkurelish sujahtaa hampurilaisen tai hot dogin väliin ja maistuu kinkkukiusauksenkin kanssa. Kurkkurelishin kirpakka maku toimii myös Janssonin kiusauksen kaverina. Tällä ohjeella valmistat noin 1½ kg säilykettä.

Ainekset

Kurkkurelish:

  • 1.5 kg kurkkua
  • 250 g sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä

Liemi

  • 1 dl vettä
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 6 dl sokeria
  • 2 rkl merisuolaa
  • reilu nippu tilliä

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, sokeri ja suola. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi ja silppua sipulit. Lisää ne kuumaan liemeen. Silppua joukkoon tilli ja kaada seos puhtaisiin tölkkeihin, sulje kansilla ja säilytä viileässä.

Tällä ohjeella valmistat noin 1½ kg säilykettä.

Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurkkurelish

Sinun täytyy kommentoidaksesi.