Kurpitsakeitto
Kurpitsakeitto saa lämpimän mausteisen makuvivahteen ras el hanout -mausteseoksesta. Tyhjäksi koverretun kiekkokurpitsan Patty panin kuori soveltuu kivasti keiton tarjoiluastiaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kurpitsakeitto
- 1,2 kg kurpitsa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl ras el hanout -mausteseosta
- 7-9 dl kasvislientä
- 200 g ranskankermaa
Pinnalle
- 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Kurpitsakeitto valmistuu helposti näin:
1. Pese ja lohko kurpitsa 6–8 osaan. Koverra siemenet ja pehmeä rihmasto pois lusikalla. Jos haluat käyttää siemenet, puhdista ne ja paahda kuivalla pannulla. Levitä kurpitsapalat leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Paahda 225 asteessa noin 25 minuuttia.
2. Kaavi kurpitsansisukset kattilaan. Lisää kattilaan ruokalusikallinen ras el hanout -mausteseosta, kasvislientä noin seitsemän desilitraa ja puolet eli saata grammaa ranskankermaa. Keitä kiehuvaksi ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos haluat notkeamman keiton.
3. Tarjoa kurpitsakeitto paahdettujen kurpitsansiemenien ja lopun ranskankerman kanssa. Keiton kylkeen sopii myös juureen leivottu kurpitsaleipä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2022.
Vinkki! Littanan Patty pan -kurpitsan koverrettu kuori sopii tarjoiluastiaksi. Käytä sisus keittoon ja nosta kurpitsa halutessasi 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi ennen täyttämistä.
Lue myös Anna.fi: Kauden herkku – kurpitsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurpitsakeitto