Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurpitsaleipä

Focaccian tapaan leivottu kurpitsaleipä värjäytyy keltaisesta kurpitsasoseesta. Ripottele kurpitsaleivän pinnalle terveellisiä kurpitsansiemeniä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kurpitsaleipä:

  • 2.5 dl kurpitsasosetta
  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 1 ½ l hiivaleipäjauhoja

Kurpitsaleivän pinnalle:

  • öljyä
  • 1.5 dl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Kurpitsaleipä leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon murennettu hiiva ja kurpitsasose. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina.

2. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota hetki.

3. Sivele leivän pinta öljyllä ja ripota päälle kurpitsansiemeniä. Paista kurpitsaleipää 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Lue myös: Juurekset keväntävät leipätaikinoita – ohjeet 5 maukkaaseen leipään!

Katso myös: Kolmen juuston kurpitsapizza


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurpitsaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.