Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurpitsamuffinit

Kurpitsamuffinit ovat kahvipöydän väripilkku, kun värjäät kuorrutteen  oranssilla karamellivärillä. Korista muffinit valkosuklaarakeilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kurpitsamuffinit:

  • 400 g kurpitsasosetta (valmista tai itse keitettyä)
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ dl vaaleaa siirappia
  • 1 dl tummaa siirappia
  • noin ½ dl vettä

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta tummaa riisijauhoaja 2 tl ksantaania)
  • 1.5 dl perunajauhoja
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ½ tl suolaa

Kuorrutus

  • 200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl tomusokeria
  • oranssia karamelliväriä
  • (appelsiinimehua)

Pinnalle

  • valkosuklaarakeita

Valmistusohje

Kurpitsamuffinit leivotaan helposti näin:

1. Keitä kuorittuja kurpitsapaloja vedessä ja soseuta. Voit myös paahtaa rypsiöljyllä sipaistuja kurpitsan puolikkaita 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia ja kovertaa pehmeän sisuksen. Sekoita fariinisokeri, öljy, siirapit ja vesi kurpitsasoseeseen.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele muffinipelti tai asettele paperivuokia uunipellille.

3. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos kurpitsasoseeseen. Jaa taikina vuokiin ja paista kurpitsamuffineita puolisen tuntia 175 asteessa. Anna muffinien jäähtyä.

4. Yhdistä kuorrutuksen ainekset ja vatkaa ne sähkövatkaimella tasaiseksi. Kuorruta kurpitsamuffinit seoksella kuppikakuiksi. Korista muffinit valkosuklaarakeilla.

Katso myös: Makeat ja suolaiset muffinit

Anna.fi/ruoka: Päärynä-inkiväärimuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurpitsamuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.