Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurttukaali lasagnen tapaan

Ainekset

  • 1 kurttukaali (noin 700 g)

jauhelihaseos:

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 5-6 tomaattia
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • (2 dl vettä)
  • 0.8 tl suolaa
  • noin 0,5 tl mustapippuria
  • noin 1 tl basilikaa

valkokastike:

  • 50 g voita tai margariinia
  • 0,75-1 dl vehnäjauhoja
  • 6-8 dl maitoa
  • suolaa, pippuria
  • 75-100 g emmentaljuustoraastetta

Valmistusohje

Kurttukaalia lasagnen tapaan

  1. Leikkaa kaalinlehdet kannasta irti veitsellä. Ohenna lehtiruoteja. Leikkaa lehdet 2-3 osaan. Keitä kaalinlehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Huuhdo ja valuta lävikössä.
  2. Hienonna sipulit ja tomaatit.
  3. Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää sipuli- ja tomaattisilppu. Anna niiden pehmetä. Mausta tomaattisoseella, valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Ellei tomaateista tule riittävästi nestettä, lisää vettä. Anna seoksen hautua noin 10 minuuttia.
  4. Sulata kattilassa rasva, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja osalla juustoraasteesta.
  5. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kolmannes kaalinlehdistä ja niiden päälle kolmannes jauhelihaseoksesta ja sen päälle kolmannes valkokastikkeesta. Kokoa vielä kaksi kerrosta samaan tapaan. Ripottele loput juustoraasteesta päällimmäisen valkokastikkeen pinnalle.
  6. Kypsennä 175 asteessa uunin keskiosassa noin tunnin ajan. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurttukaali lasagnen tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.