Kurttukaali lasagnen tapaan
Ainekset
- 1 kurttukaali (noin 700 g)
jauhelihaseos:
- 400 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 5-6 tomaattia
- 2 rkl tomaattisosetta
- 2-3 valkosipulinkynttä
- (2 dl vettä)
- 0.8 tl suolaa
- noin 0,5 tl mustapippuria
- noin 1 tl basilikaa
valkokastike:
- 50 g voita tai margariinia
- 0,75-1 dl vehnäjauhoja
- 6-8 dl maitoa
- suolaa, pippuria
- 75-100 g emmentaljuustoraastetta
Valmistusohje
Kurttukaalia lasagnen tapaan
- Leikkaa kaalinlehdet kannasta irti veitsellä. Ohenna lehtiruoteja. Leikkaa lehdet 2-3 osaan. Keitä kaalinlehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Huuhdo ja valuta lävikössä.
- Hienonna sipulit ja tomaatit.
- Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää sipuli- ja tomaattisilppu. Anna niiden pehmetä. Mausta tomaattisoseella, valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Ellei tomaateista tule riittävästi nestettä, lisää vettä. Anna seoksen hautua noin 10 minuuttia.
- Sulata kattilassa rasva, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja osalla juustoraasteesta.
- Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kolmannes kaalinlehdistä ja niiden päälle kolmannes jauhelihaseoksesta ja sen päälle kolmannes valkokastikkeesta. Kokoa vielä kaksi kerrosta samaan tapaan. Ripottele loput juustoraasteesta päällimmäisen valkokastikkeen pinnalle.
- Kypsennä 175 asteessa uunin keskiosassa noin tunnin ajan. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurttukaali lasagnen tapaan