Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuulas herukkahyytelö

Ainekset

  • 2 l puna- ja valkoherukoita (juuri kypsyneitä, osa voi olla hieman raakoja)
  • 4 dl vettä
  • 10 dl (850 g) sokeria

Valmistusohje

  1. Huuhdo marjat tarvittaessa. Pane marjat ja vesi kattilaan ja keitä sekoittamatta noin 15 minuuttia.
  2. Siivilöi mehu tiheäverkkoisen tai sideharsolla vuoratun siivilän läpi. Älä painele marjoja, jotta siivilä ei tukkeudu tai mehu samene.
  3. Lisää sokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen välillä varovasti sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut.Keitä sekoittamatta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
  4. Tee hyytelökoe jäähdyttämällä lusikallinen hyytelöä jääkaapissa lautasella. Vedä jäähtyneeseen hyytelöön vako lusikalla: jos vako ei umpeudu, keittoaika on riittävä. Jos hyytelö on löysää, jatka keittämistä jotta vettä haihtuu enemmän.
  5. Kuori vaahto ja tölkitä hyytelö. Jos pitkästä keittoajasta huolimatta hyytelö ei onnistu, marjojenoma pektiini on voinut hajota. Tällöin voit lisätä seokseen hyytelöintiainetta, sinistä Melatinia.
  • Jos teet hyytelön täysin kypsistä marjoista tai haluat vähentää sokerin määrää, valmista hyytelö sinistä Melatinia käyttäen, pakkauksen ohjeen mukaan.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuulas herukkahyytelö

Ruuanlaitto kunniaan.

Olisi ollut oikein mielenkiintoista lukea herukkahyytelön ohje.
Sen sijaan piti tuijottaa mainosta, joka ei sillä nimenomaisella hetkellä kiinnostanut yhtään.
Pitäkää tunkkinne, haen ohjeen jostakin muualta.

AnneS

Voivoi, olipa harmi ettei ohje löytynyt. Se löytyi napauttamalla ainesten vieressä olevaa ohjetta.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.