Kuulas juhladrinkki
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 1 rkl punaherukoita
- noin 5 cm pala raparperia
- 1 tl kidesokeria
- 3 cl Koskenkorva Vodkaa
- 1 cl De Kuyper Triple Sec -likööriä tai 4 cl tuorepuristettua appelsiinimehua
koristeeksi
- raparperitikku
- appelsiininkuorispiraali tai punaherukkaterttu
Valmistusohje
1. Täytä cocktaillasi jäämurskalla tai pane lasi pakastimeen jäähtymään.
2. Mittaa herukat ja paloiteltu raparperi tavalliseen juomalasiin. Murskaa marjat ja raparperipalat huolellisesti haarukalla tai puulusikalla.
3. Täytä lasi jäillä. Aseta päälle muovinen muki ylösalaisin niin tiukasti, että syntyy kotitekoinen ravistin. Voit myös käyttää baarimestarin ravistinta, jos sellainen on saatavilla. Ravista voimakkaasti noin 10 sekuntia ja siivilöi teesiivilän läpi kylmään lasiin.
4. Koristeeksi tarkoitetun appelsiininkuorispiraalin saat leikkaamalla peelveitsellä appelsiinin kuoresta pitkän, ohuen nauhan. Spiraali syntyy, kun pyörität kuorisoiron esimerkiksi juomapillin ympärille noin 5 minuutiksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuulas juhladrinkki