Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kvinoapuuro

Kvinoapuuro keitetään ravintorikkaasta kvinoasta, ryyditetään kuivatuilla aprikooseilla ja karpaloilla ja tarjotaan pistaasipähkinöiden, seesaminsiementen ja hunajan kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kvinoapuuro

  • 4 dl kvinoaa
  • 1 l maitoa tai vettä
  • 6 kuivattua aprikoosia
  • ½ dl kuivattuja karpaloita
  • ½ rkl ruokokidesokeria
  • ½ tl suolaa

Pinnalle

  • 4 rkl kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Kvinoapuuro

1. Huuhtele kvinoa huolella lämpimässä vedessä. Kiehauta maito tai vesi kattilassa ja lisää joukkoon kvinoasuurimot.

2. Saksi kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi ja lisää puuron joukkoon. Anna kvinoapuuron kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta puuro sokerilla ja suolalla. Peitä lopuksi kannella. Anna hautua muutama minuutti.

3. Tarjoa kvinoapuuro pistaasirouheen, seesaminsiementen ja hunajan kera.

Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä:
Spelttipuuro
Mysli-kaurapuuro
Tyrni-vispipuuro
Ruoka.fi: Kuituinen puuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kvinoapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.