Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lakkakiisseli

Lakkakiisseli hurmaa. Tarjoa kiisseli kermavaahtonokareen kera. Samaan tapaan voit valmistaa hyvän metsämarjakiisselin, kun käytät mehuna puolukkamehua ja marjoina mustikoita ja vadelmia. Myös pakastetuista puutarhamansikoista saat raikkaan kiisselin, kun käytät mehuna appelsiinimehua, marjoina puutarhamansikoita ja lisäät valmiiseen kiisseliin maun mukaan sitruunamehua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Lakkakiisseli:

  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 l vettä
  • 5 rkl perunajauhoja
  • 1 ½ dl tyrnimehua
  • 5 dl lakkoja

Valmistusohje

Lakkakiisseli tehdään helposti näin:

1. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan, anna olla hetken, sekoita uudelleen ja lisää kuumaan sokeriliemeen.

2. Kiehauta kiisselipohja ja lisää mehu ja lakat.

3. Tarjoa lakkakiisseli kylmänä tai haaleana vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Ohje: Laina Tuori, Rahja

VINKKI: Samaan tapaan voit valmistaa hyvän metsämarjakiisselin, kun käytät mehuna puolukkamehua ja marjoina mustikoita ja vadelmia. Myös pakastetuista puutarhamansikoista saat raikkaan kiisselin, kun käytät mehuna appelsiinimehua, marjoina puutarhamansikoita ja lisäät valmiiseen kiisseliin maun mukaan sitruunamehua.

Katso myös: Kiisseli kiehumaan, katso helpot ohjeet!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakkakiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.