Lakkakiisseli
Lakkakiisseli hurmaa. Tarjoa kiisseli kermavaahtonokareen kera. Samaan tapaan voit valmistaa hyvän metsämarjakiisselin, kun käytät mehuna puolukkamehua ja marjoina mustikoita ja vadelmia. Myös pakastetuista puutarhamansikoista saat raikkaan kiisselin, kun käytät mehuna appelsiinimehua, marjoina puutarhamansikoita ja lisäät valmiiseen kiisseliin maun mukaan sitruunamehua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Lakkakiisseli:
- 1 ½ dl sokeria
- 1 l vettä
- 5 rkl perunajauhoja
- 1 ½ dl tyrnimehua
- 5 dl lakkoja
Valmistusohje
Lakkakiisseli tehdään helposti näin:
1. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan, anna olla hetken, sekoita uudelleen ja lisää kuumaan sokeriliemeen.
2. Kiehauta kiisselipohja ja lisää mehu ja lakat.
3. Tarjoa lakkakiisseli kylmänä tai haaleana vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Ohje: Laina Tuori, Rahja
VINKKI: Samaan tapaan voit valmistaa hyvän metsämarjakiisselin, kun käytät mehuna puolukkamehua ja marjoina mustikoita ja vadelmia. Myös pakastetuista puutarhamansikoista saat raikkaan kiisselin, kun käytät mehuna appelsiinimehua, marjoina puutarhamansikoita ja lisäät valmiiseen kiisseliin maun mukaan sitruunamehua.
Katso myös: Kiisseli kiehumaan, katso helpot ohjeet!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakkakiisseli