Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lammas-kaalikääryleet

Lammas-kaalikääryleet täytetään lampaan jauhelihalla ja sienillä. Kaalikääryleiden täytteeseen voi käyttää riisin sijasta ohrasuurimoita. Vaihteluksi pikkukääröille voit tehdä aineksista vuokaan leviteltyihin kaalinlehtiin kietaistun murekerullan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Lammas-kaalikääryleet:

  • noin 2 kg painoinen litteä keräkaali
  • vettä, suolaa

Täyte

  • 2 ½ dl dl puuroriisiä
  • 5 dl vettä
  • ½ kanaliemikuutio
  • noin 2 ½ dl paistettuja tatteja tai muita sieniä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rasvaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 kg lampaan jauhelihaa
  • 2 ½ dl silputtua kaalin sisustaa
  • 1 dl kermaa
  • noin 1 dl kaalin keitinlientä
  • valkopippuria
  • maustepippuria
  • 2 tl suolaa

Vuokaan

  • valkosipulivoita
  • noin 3 rkl rkl siirappia
  • kaalinkeitinlientä
  • ½ kanaliemikuutio

Valmistusohje

Lammas-kaalikääryleet tehdään helposti näin:

1. Keitä kaali, irrota ja valuta lehdet kuvituksen ohjeen mukaan.

2. Valmista täyte. Keitä riisi kanaliemessä ja valuta siivilässä. Paista silputut sienet ja sipuli rasvassa. (Jos käytät rouskuja, keitä ne ensin.) Sekoita täyteainekset keskenään ja täytä kaalinlehdet.

3. Voitele uunipannu valkosipuli- voilla ja lado kaalikääryleet pannulle. Pistele kaalikääryleiden pinnalle muutama valkosipulivoinokare ja kaada päälle siirappi ja kanaliemi.

4. Kypsennä lammas-kaalikääryleitä 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

 

Kokeile myös muita kaalikäärylereseptejä:

savoijinkaalikääryleet

Savoijinkaalikääryleet

Possutäytteiset kaalikääryleet

Possutäytteiset kaalikääryleet

Sienitäytteiset kaalikääryleet

sienikaalikääryleet

Ruoka.fi: Sieni-kaalikääryleet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lammas-kaalikääryleet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.