Lammaskaalikeitto
Lammaskaalikeiton maku vain paranee, mitä pidempään haudutat valkokaalia ja karitsanpotkaa. Jos lisäät lammaskeittoon myös hapankaalia, saat siitä entistä ruokaisamman.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Lammaskaalikeitto
- 2 karitsanpotkaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- rypsiöljyä
- 10 kokonaista maustepippuria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl suolaa
- timjamin oksa
- 3 laakerinlehteä
- vettä
- 1 ½ kg valkokaalia
- 4 porkkanaa
- (500 g hapankaalia)
Valmistusohje
Lammaskaalikeitto valmistuu helposti näin:
1. Huuhdo ja kuivaa karitsanpotkat. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista potkat ja sipulit öljyssä. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät reilusti. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää mausteet ja keitä tunti.
2. Silppua kaali ja kuori porkkanat. Nosta potkat liemestä. Siivilöi liemi. Lisää kasvikset liemeen ja keitä noin 30 minuuttia, kunnes kaali on pehmeää. Jos haluat, voit lisätä joukkoon huuhdottua ja valutettua hapankaalia. Keittoa voi hauduttaa pidempäänkin, maku vain paranee.
3. Poista potkista luut ja paloittele liha keittoon.
Vinkki: Lammaskaalikeitto vain paranee mitä pidempään haudutat valkokaalia.
Lue myös Kotiliesi.fi: Kokkaa eri kaaleista – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit valkokaalista broccoliniin
Lue myös Anna.fi: Näin teet Caldo verden – portugalilainen kaalikeiton
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammaskaalikeitto