Lammaslihapullat
Lammaslihapullat maustetaan Lähi-Idän tapaan valkosipulilla, kanelilla, juustokuminalla, silputulla taatelilla, lehtipersiljalla ja korianterilla. Lisänä maistuu raikas ja ruokaisa tabbule-salaatti.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Lammaslihapullat
- 2 dl bulguria
- 7 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1 kg lampaanjauhelihaa
- 1 silputtu sipuli
- 4 silputtua valkosipulinkynttä
- öljyä
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl kanelia
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl kuminaa
- 1 tl savupaprikaa
- ripaus muskottipähkinää
- 1 tl sumakkia tai 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 sitruunan mehu
- 100 g silputtua taatelia
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- ruukku tuoretta korianteria
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Lammaslihapullat valmistuvat näin helposti:
1. Huuhdo bulguria runsaassa vedessä noin neljä kertaa. Valuta ja lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 10 minuuttia ja kaada siivilään jäähtymään.
2. Kuullota sipulit öljyssä ja sekoita bulguriin. Lisää joukkoon mausteet ja silputut yrtit sekä kananmunat ja lopuksi jauheliha. Lisää tarpeen mukaan vettä. Sekoita tasainen taikina.
3. Muovaa sukkulan muotoisiksi pyöryköiksi ja paista pannulla öljyssä tai uunissa. Lammaslihapullat voi tarjota meze-pöydässä sellaisenaan tai tomaattikastikkeessa riisin kanssa. Lisukkeeksi sopii myös tabbule-salaatti.
Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja:
Sitruunakakku ja jogurttikastike
Ruoka.fi: Marokkolaiset fetapasteijat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammaslihapullat