Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lammasnyytit

Rapeat lammasnyytit valmistuvat hetkessä ja niistä riittää syötävää monelle!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
80  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 6 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 pussia (á 200 g) perunahiutaleita
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 150 g rasvaa

täyte:

  • 300 g (lammas)jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g kuningasosterivinokkaita tai muita sieniä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oreganoa

voiteluun:

  • kananmuna

Valmistusohje

1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää loput vedestä kylmänä. Lisää veteen hiiva, perunasosehiutaleet ja jauhot. Alusta joukkoon pehmeä rasva ja anna taikinan kohota puolisen tuntia.

2. Silppua sipuli. Paahda jauheliha ja lisää joukkoon silputut sienet ja sipulit, puristetut valkosipulinkynnet, pyree ja mausteet. Jos haluat hienojakoisen täytteen, ainekset voi pyöräyttää tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lihan voi korvata kypsällä kalalla.

3. Kauli taikina levyksi ja ota siitä pyöreitä kappaleita muotilla tai lasinsuulla. Lusikoi taikinalevyille täytettä ja kokoa taikinapalat nyytiksi. Voitele nyytit munalla ja paista 250-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan.

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Lammaspiirakka

Lammaspiirakka

Lammaspasteijat

Lammaslihapullat

Marokkolaiset lammaspiiraat

Lampaan jauheliha pizza

Ruoka.fi: Mausteinen lammaspizza


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lammasnyytit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.