Lammasnyytit
Rapeat lammasnyytit valmistuvat hetkessä ja niistä riittää syötävää monelle!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 80 annosta
Ainekset
Taikina:
- 6 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 2 pussia (á 200 g) perunahiutaleita
- 6 dl vehnäjauhoja
- 150 g rasvaa
täyte:
- 300 g (lammas)jauhelihaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 200 g kuningasosterivinokkaita tai muita sieniä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oreganoa
voiteluun:
- kananmuna
Valmistusohje
1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää loput vedestä kylmänä. Lisää veteen hiiva, perunasosehiutaleet ja jauhot. Alusta joukkoon pehmeä rasva ja anna taikinan kohota puolisen tuntia.
2. Silppua sipuli. Paahda jauheliha ja lisää joukkoon silputut sienet ja sipulit, puristetut valkosipulinkynnet, pyree ja mausteet. Jos haluat hienojakoisen täytteen, ainekset voi pyöräyttää tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lihan voi korvata kypsällä kalalla.
3. Kauli taikina levyksi ja ota siitä pyöreitä kappaleita muotilla tai lasinsuulla. Lusikoi taikinalevyille täytettä ja kokoa taikinapalat nyytiksi. Voitele nyytit munalla ja paista 250-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammasnyytit