Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lammaspata

Mausteinen lammaspata vie kielen mennessään! Padan hidas haudutus takaa lihan mureuden.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 2 kg karitsanpaistia tai paahtopaistia
  • 1 karitsan potka
  • öljyä tai juoksevaa rasvaa paistamiseen
  • 3-4 sipulia tai punasipulia
  • 1 valkosipuli
  • kanelitanko
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl muscovado- tai fariinisokeria
  • 2 tl mustapippurirouhetta
  • 5 dl punaviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • rosmariinin tai timjamin oksia

Valmistusohje

1. Leikkaa paisti kuutioiksi. Irrota potkan lihat luusta. Kuori ja lohko sipuli. Ruskista lihapalat, sipulit ja potkan luu. Poista valkosipulista päällimmäiset kuoret, leikkaa kynsien päät sekä kanta ja pane kokonaisena pataan. Lisää joukkoon mausteet, suola, sokeri ja viini.

2. Hauduta liedellä tai uunissa yli kaksi tuntia.

 

Katso myös nämä ohjeet:

Valkosipuliset karitsan ribsit

Lammasribsit

Lammassaslikit 

Lammasvartaat

Kreetalaiset lammasvartaat

Ruoka.fi: Kreetalaiset lammasvartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lammaspata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.