Reseptit

Lämmin juuressalaatti

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 keskikokoista porkkanaa, halutessasi osa keltaisia porkkanoita
  • 1 palsternakka
  • 75 g lehtikaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl kurpitsansiemenöljyä
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2-3 rkl kurpitsansiemeniä
  • 100 g kotijuustoa

Valmistusohje

Lämmin juuressalaatti

Lämmin juuressalaatti sopii kevyeksi kasvisateriaksi sellaisenaan, mutta se on myös mainio lisuke lihalle, kanalle tai kalalle.

1. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Revi lehtikaalin lehdet irti lehtiruodista. Kiehauta desi vettä, lisää juurekset ja lehtikaali. Peitä kannella ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Poista kansi ja anna nesteen höyrystyä. Lisää oliiviöljy.

2. Kääntele aineksia hetki. Lorauta joukkoon kurpitsansiemenöljy ja raastettu appelsiinin kuori. Paahda siemenet pannulla. Nostele kulhoon juurekset, kaalit ja siemenet. Murustele juuressalaatin pinnalle kotijuusto.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämmin juuressalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.