Lämmin mansikkakeitto ja hunajavaahto
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 l laimennettua mansikkamehua
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 kpl limetin mehu ja kuori
- 2 rkl sokeria
- 250 g tuoreita tai pakastemansikoita
Hunajavaahto:
- 2 dl kevyt vispikermaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Mittaa mehu ja perunajauhot kattilaan. Pese limetti huolellisesti. Raasta limetin kuori
- ja purista hedelmästä mehu. Lisää ne kattilaan.
- Kuumenna keittoa samalla kevyesti sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa ja nosta se jäähtymään. Lisää lämpimään keittoon viipaloidut tuoreet tai hieman kohmeiset pakastemansikat. Ripottele keiton pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.
- Valmista hunajavaahto. Vaahdota kevyt vispikerma ja mausta hunajalla ja vaniljasokerilla. Tarjoile lämpimän mansikkakeiton kanssa.
- Mehuja ja marjoja tai hedelmiä vaihtelemalla saat aikaan uudenlaisia helppoja ja nopeita jälkiruokia tai välipaloja.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin mansikkakeitto ja hunajavaahto