Lämmin savoijinkaalisalaatti
Lämmin savoijinkaalisalaatti on herkullinen lisuke liha, kala- tai kasvisruoille. Salaattiin voi lisätä vihreitä papuja ja herneitä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Lämmin savoijinkaalisalaatti
- 2-3 rkl pieniksi kuutioiksi leikattua pekonia, voita tai rypsiöljyä
- 200 g vihreitä papuja (pakaste)
- (1 punasipuli hienonnettuna)
- 1-2 valkosipulinkynttä
- noin 1 rkl rakuunaviinietikkaa
- noin 2 tl sokeria
- (¼ tl kuminaa)
- 400 g savoijinkaalia
- ½ dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Lämmin savoijinkaalisalaatti tehdään helposti näin:
- Kuumenna voi, rypsiöljy tai hienonnettu pekoni pannulla ja lisää hienoksi leikatut sipulit ja valkosipulinkynnet. Pienennä lämpöä ja anna niiden kuullottua minuutin verran. Lisää sitten pannulle vihreät pavut ja anna niiden kypsyä pari minuuttia.
- Lisää mausteeksi viinietikkaa, sokeria ja kuminoita. Lisää ohuiksi suikaleiksi leikattu kaali ja kääntele sitä pannussa, kunnes kaali on pehmeää ja pavut kypsenneet noin 4-5 minuuttia. Lisää runsaasti hienonnettua persiljaa.
Vinkit: Voit lisätä salaattiin halutessasi myös papujen sijaan tai lisäksi 200 g pakasteherneitä. Ne voi kypsentää pakkauksen ohjeen mukaan ja lisätä sitten kaalin kanssa pannulle. Savoijinkaalisalaatti maistuu ruisleivän, possunkyljysten tai uunimakkaran kanssa. Salaatin voi lämmittää ennen tarjoamista mikroaaltouunissa.
Lue myös Anna.fi: Näin teet omenalla glaseerattua porsaankylkeä, timjamipolentaa ja savoijinkaalipaistosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin savoijinkaalisalaatti